Valpene er 1 uke

For en herlig første uke det har vært. Alt har gått kjempefint. Emma kom raskt igang med melkeproduskjonen og alle utenom en som stod stille, la på seg det første døgnet. De spiser godt og legger på seg. Utrolig hvor stor forandring det er bare på en uke. Han som var størst av hannene når han kom ut( helt sort), er nå den minste,mens den hannen med mest hvitt i brystet( kaller han lille Flashie etter min venninne sin gamle Flashie) som var minst av hannene når han ble født deler nå 1.plassen om å være størst. De to brunen hannene er de mest glupske og de som "klager" mest. Tispa som var minst når hun ble født, er fremdeles det, men er ei lita sta ei. De bakerste pattene er favorittene og er hun så heldig å komme seg på ei av de, ja da suger hun seg fast og da nytter det ikke hvor mye de store gutta prøver å skyve henne vekk. Her henger jeg sier hun.....

Emma er ei kjempegod mor. Hun steller med de og holder valpekassen ren. Kommer det et pip fra noen av de, er hun borte og sjekker. De første dagene ville hun ikke ut av valpekassen. Måtte hale henne med meg for å la henne gå på do. De siste par dagene ser jeg at hun mer enn gjerne vil bli med en tur ned og ut og lufte seg gjør hun gjerne. Men hun er ikke sen med å komme seg tilbake til valperommet og går da direkte bort til de små og sjekker at alt er ok. Hun har hatt noen dager med diare, men det er nå på bedringens vei heldigvis. Alt i alt en kjempefin første uke.

Det er ikke vits i å ta hodebilder osv nå som de er så små....er jo så like, men der er noen små forskjeller som gjør at jeg kan skille mellom de. Her kommer info om rekkefølge og fødselvekt, samt tegninger/farge:

  1. Lever tispe med hvitt bryst 305g ved fødsel
  2. Helt sort hann 455g ved fødsel
  3. Sort hann med hvit prikk på hake samt en liten stjerne i brystet 445g ved fødsel
  4. Lever hann med "mest hvitt i brystet" 420g ved fødsel
  5. Sort hann med litt hvitt i brystet (lille Flashie) 400g ved fødsel
  6. Lever hann med "minst hvitt" i brystet 430g ved fødsel

 

 

 

 

Så kom valpene

Emma og Cuthber sine valper er her. Det ble 1 lever tispe, 2 lever hanner og 3 sorte hanner. Alle har det bra. Kommer til å lage en ny side som heter Emmas valper med bilder osv etterhvert. 

Hos veterinæren

I dag 2.oktober ha vi vært hos veterinæren og der kunne vi telle 6 små. Det gjenstår en uke til termin så her i huset er vi i godt gang med å klargjøre for fødsel. Emma er stor og er preget av det å gå drektig. Er nok tungt og hviler mye på dagene nå. Apettitten er på topp...har egentlig aldri vært noe annet ;-) 

I morgen flytter Emma og jeg inn på gjeste/valperommet. Her står valpekassen klar, og selv om hun ikke vær særlig imponert over den når hun fikk prøveligge den, så regner jeg med at hun snart forstår at dette er hennes plass. 

Dato for termin er onsdag 10.oktober, men her er det snakk om pluss minus to dager, så kan ikke si noe sikker. 

Vi gleder oss

       Det ventes valper her hos Fields Of Joy

Jeg har vært i Finland og parret Emma, N UCH NJV-17 Coverwell Black Ice med Cuthbert, NORD UCH GB SH CH Elgert Into The Groove

 

 

 N UCH NJV-11 Coverwell Black Ice

Født: 29.06.16

Etter: Elgert Rumour Has It - SH CH Sonnetend In Touch With Coverwell

Øyne: UA

HD: A

Emma fikk sitt første cert på NKK på Ekeberg i juli 2017 for Agneta Pamp og sitt andre i september 2017 for Mrs.Jenny Miller, UK på NSK avd. Sitt siste cert tok hun på Karmøy Brukshundklubb sin utstilling i juli 2018. Der ble hun også norsk utstillings champion.

Emma er ikke den største fieldjenta her i huset, men desidert den med størst iver og glede. Hun er er glad i alt og alle og er med på det som skjer. Hun er en flink apportør og jobber bra i feltet. Vi hadde planer om annleggsprøve nå i august, men den får nå vente til neste år.

Kan lese mer om Emma på hennes side

Emmas flotte onkel SH CH SONNETEND FINISHING TOUCH AT SHIRMAL ble BOB mens hennes vakre mamma SH CH SONNETEND IN TOUCH WITH COVERWELL ble BOS på Crufts 2017.

Emmas flotte farmor SH CH Redmace Sweetbriar Floss For Elgert (JW). BIR på Crufts 2018

                                              Cuthbert

NORD CH FI CH SE U(U)CH DK CH GB SH Elgert Into The Groove

Øyne: U.A

HD: B

AD: O

Emma er blitt parret med Elgert Into The Groove. Cuthbert som han kalles bodde tidligere i England men har nå funnet nytt hjem i Finland. Han er en fin og glad gutt og etter samtaler med både Emmas og Cuthberts sine oppdrettere, har vi kommet frem til at dette blir en fin kombinasjon. 

Cuthberts stamtavle

NORD UCH Fi CH SE U(U)CH DK CH GB SH Ch Elgert Into The Groove