Foto: Carina Berentsen

INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design

Født: 14.08.2010

 SE U(U)CH Törnskogens Tom Timmerman -  SE V-08 NORD V-06 C.I.E. NORD UCH NO V-09 Winterbourne Sahara Hotnight

Mestvinnende field spaniel på utstilling i Norge i 2011, 2012, 2013, 2014, 2015,2016,2017 og 2018

Molly, INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design kommer fra Kennel Winterbourne i Sverige. Oppdretter er Maria Köhlström. Hun er etter SE U(U)CH  Törnskogen Tom Timmermann og NORDUCH C.I.E NO V-09 SEV-08 NORDV-06 Winterbourne Sahara Hotnight. Molly har A hofter.

Molly er min første Field Spaniel. Jeg har i utgangspunktet alltid vært et "retrievermenneske", og har hatt både Flatcoated -og Golden Retrievere før, men jeg falt pladask for Field Spanielen da jeg for første gang møtte min venninne Aina sin Flashie- INT NORD UCH NORD VCH Winterboure White Lightning. Jeg var solgt! 
Molly ble født 14/8-2010, og to måneder senere reiste Aina og jeg til Sverige og hentet henne. Har ikke angret et sekund! Hun er bare helt fantastisk på alle måter.  

        

Molly er ei dame med mye futt og fart. Hun elsker å løpefritt i all slags terreng og vet å utnytte turene til det fulleste.Når vi er ute på tur, og de andre begynner å bli trette og fornøyd er Molly fremdeles «i farta» og lurer på hva som skjer. »Skal dere gi dere allerede nå?» Heldigvis får hun utløp for all den energien hun har utendørs. Inne er hun rolig og trives best når hun får ligge i godstolen og bare slappe av.

 

Av aktiviteter driver vi med litt sportrening,vannapportering og feltsøk. Molly har godkjent jaktsnnleggsprøve og er både norsk og svensk viltsporchampion. I tillegge er hun godkjent som ettersøkshund på dødt eller såret vilt, da med Aina Sunde Dahl som fører. 

I utstillingsringen har Molly gjort det veldig bra. Hun har flere gruppe og BIS plasseringer. Hun er også den første og eneste field spanielen i Norge som har blitt BIS på en offisiell utstilling. Jeg er virkelig stolt over denne  som nå er blitt veteran. Hun vil fremdeles bli vist på utstilling.....husk vi som har en rase som er så sent utviklet har fine veteraner lenge :-) 

I 2018 oppnådde Molly følgende:

Mestvinnende field spaniel på utstilling i 2018 ( NKK og NSK)

Nr 7. på listen over Årets Spaniel 2018

4.BIS på NSK Telemark. Dommer Vidar Grundetjern,

Nordisk Cert på NKK Bø i Telemark. Dommer: Irina V Poletaeva, Finland

4.BIS på NSK avd Hordaland. Dommer: Espen Engh,N

Nordisk Cert på Norrköping Nordic Dog Show, Sverige. Dommer: Sara Nordin,S

3.BIS Veteran, 4.BIS og Beste Rogalandseide Hund 2018. Dommer: Patsy Hollings, UK

 

                

Bilde fra NKK Kristiansand mars 2019 hvor Molly ble 3.BIS Veteran. BIS Veteran dommer var Arne Foss, Norge.