Foto: Carina Berentsen

                        Winterbourne Special Design 2010-2020

Molly, min trofaste følgesvenn gjennom nesten 10 år fikk vandre over regnbuebroen onsdag 5.februar etter kort tids sykdom. Årsak...hissig ondartet jurkreft med spredning. Alt skjedde veldig fort....en helg sprang hun som en ungfole rundt i utstillingsringen.....10 dager etter var hun borte. Er helt ufattelig men hun fikk slippe før for mye smerte og ubehag fikk prege dagene. Savnet er stort og hun har eterlatt seg et tomrom. Godt er det å tenke på alt vi har opplevd sammen og spor vi har satt på ferden. Hun var Dronningen og jeg vil savne henne så. 💔

INT NORD NORDIC UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 NV-19 NVV-19 Winterbourne Special Design

Født: 14.08.2010

 SE U(U)CH Törnskogens Tom Timmerman -  SE V-08 NORD V-06 C.I.E. NORD UCH NO V-09 Winterbourne Sahara Hotnight

Mestvinnende field spaniel på utstilling i Norge i 2011-2019.

Molly, INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design kommer fra Kennel Winterbourne i Sverige. Oppdretter er Maria Köhlström. Hun er etter SE U(U)CH  Törnskogen Tom Timmermann og NORDUCH C.I.E NO V-09 SEV-08 NORDV-06 Winterbourne Sahara Hotnight. Molly har A hofter.

Molly er min første Field Spaniel. Jeg har i utgangspunktet alltid vært et "retrievermenneske", og har hatt både Flatcoated -og Golden Retrievere før, men jeg falt pladask for Field Spanielen da jeg for første gang møtte min venninne Aina sin Flashie- INT NORD UCH NORD VCH Winterboure White Lightning. Jeg var solgt! 
Molly ble født 14/8-2010, og to måneder senere reiste Aina og jeg til Sverige og hentet henne. Har ikke angret et sekund! Hun er bare helt fantastisk på alle måter.  

        

Molly er ei dame med mye futt og fart. Hun elsker å løpefritt i all slags terreng og vet å utnytte turene til det fulleste.Når vi er ute på tur, og de andre begynner å bli trette og fornøyd er Molly fremdeles «i farta» og lurer på hva som skjer. »Skal dere gi dere allerede nå?» Heldigvis får hun utløp for all den energien hun har utendørs. Inne er hun rolig og trives best når hun får ligge i godstolen og bare slappe av.

 

Av aktiviteter driver vi med litt sportrening,vannapportering og feltsøk. Molly har godkjent jaktsnnleggsprøve og er både norsk og svensk viltsporchampion. I tillegge er hun godkjent som ettersøkshund på dødt eller såret vilt, da med Aina Sunde Dahl som fører. 

I utstillingsringen har Molly gjort det veldig bra. Hun har flere gruppe og BIS plasseringer. Hun er også den første og eneste field spanielen i Norge som har blitt BIS på en offisiell utstilling. Jeg er virkelig stolt over denne  som nå er blitt veteran. Hun vil fremdeles bli vist på utstilling.....husk vi som har en rase som er så sent utviklet har fine veteraner lenge :-) 

I 2019 oppnådde Molly følgende:

Mestvinnende ffield spaniel på utstilling på både NKK og NSK sine ustillinger. Hun ble nr 7 på listen over mestevinnende spaniel alle raser 2019 og nr 3 på listen over mestvinnende veteraner alle raser 2019. 

NV-19 og NVV-19 titler på Dogs4All, samt "shortlistet" i gruppen.

3.BIS og 2.BIS veteran på NSK av Buskerud

2.BIG på DKK Vejen for rasespesialist Richy Lochs Romans. I tillegg fikk hun denne helgen NORDIC UCH tittel og DKVECH tittel

3.BIS veteran på NSK avd Vestfold

BIS veteranpå Sør-Rogaland Brukshundklub for Hans vander Berg

3.BIS på NSK avd Hordaland

3.BIS på NKK Kristiansand for Arne Foss

BIS Veteran og 3.BIS på NSK avd Agder

2.BIS veteran på NSK avd Telemark

3.BIS veteran på Ølen Etne- og Vindafkord Hundeklub

I 2018 oppnådde Molly følgende:

Mestvinnende field spaniel på utstilling i 2018 ( NKK og NSK)

Nr 7. på listen over Årets Spaniel 2018

4.BIS på NSK Telemark. Dommer Vidar Grundetjern,

Nordisk Cert på NKK Bø i Telemark. Dommer: Irina V Poletaeva, Finland

4.BIS på NSK avd Hordaland. Dommer: Espen Engh,N

Nordisk Cert på Norrköping Nordic Dog Show, Sverige. Dommer: Sara Nordin,S

3.BIS Veteran, 4.BIS og Beste Rogalandseide Hund 2018. Dommer: Patsy Hollings, UK

 

                

Bilde fra NKK Kristiansand mars 2019 hvor Molly ble 3.BIS Veteran. BIS Veteran dommer var Arne Foss, Norge.