Karaktertrekk, trening og pelsstell

 

Field Spanielen er en veldig allsidig rase. Enten det er i utstillingssammenheng, eller du vil trene hunden i jakt, lydighet, agility eller spor, er Field Spanielen en villig deltaker.  Den er bygget for aktivitet og utholdenhet, og kan ta seg frem i alt slags terreng. Det er en aktiv, robust jakthund med et tiltalende temperament. Den er intelligent, edel, entusiastisk, hengiven og noe selvstendig. Den er også følsom og lojal, og når den først kjenner og stoler på deg, har du en venn for livet.

Field Spanielen gjør seg utmerket som familie hund så lenge de får regelmessig mosjon og lederskap. De elsker å være involvert i alle familiens aktiviteter.  De er veldig glade i barn, men liker ikke «supertøff» lek.  

Som med alle raser er sosialisering og lederskap viktig for å få en hund som er trygg i sine omgivelser, i samhandling med fremmede og andre hunder. Ta derfor gjerne valpen din med på besøk til venner og la den bli håndtert. La valpen få treffe hunder du kjenner og vet er greie med «de små». Ta gjerne valpen etter hvert med på busstur til byen og la den bli kjent med byens «larm og leven».

Field Spanielen er lykkeligst når den har en jobb å gjøre og når den får springe fritt og utforske. Derfor er den ikke tilpasset et «storbyliv».  Det er en aktiv rase som må få utløp for energien, og en bør derfor ha tilgang til områder der hunden kan få løpe løs. Får en dette har du en hund som er rolig og avbalansert innendørs.  

Trening av en Field Spaniel må skje på en snill, men konsekvent måte. De er følsomme av natur, så harde ord og tøff tilnærming vil en ikke komme noen vei med.  De er veldig intelligente og lærevillige, men kan være sta hvis det blir for mye «terping» For å få mest mulig ut av treningen bør en tenke på HVA en skal trene på og HVORDAN. Ikke ha for mange repetisjoner. Ha masse godbiter, eventuelt en favoritt leke til belønning.

Field Spanielen har en lettstelt pels som bør børstes et par ganger i uken. For å opprettholde  Field Spanielens typiske og klassiske utseende, bør hode, ører og føtter trimmes en gang i måneden. Selv foretrekker jeg å gjøre det hver 14 dag. Resten av hunden tas etter behov. Ørene må kontrolleres og rengjøres regelmessig. Kloklipp ved behov. Start tidlig med å la valpen bli vandt med å bli stelt og børstet. Belønn med godbiter og valpen vil etter hvert se på det som en positiv opplevelse og bli vandt til rutinen.

Vil gjerne henvise til Kennel Winterbourne sin side som gir en kjempeflott og detaljert beskrivelse om pelsstell av Field Spanielen.

Se under linker.