Molly og jeg har vært på jaktkurs!

Siste helgen i april ble det avholdt jaktkurs i regi av NSK Avd. Rogaland, og der var vi. Kurset var for de som senere ønsker å delta på jaktanleggsprøve, men også for de som ønsker å komme seg et steg videre og trenger hjelp til trening for en eventuell jakt- eller apportprøve. Flere av spanielrasene var representert. Der var blant annet Am.cocker spaniel, Eng cocker spaniel, Welch springer spaniel, Eng. Springer spaniel og Field spaniel.  
Instruktørene var Tor Magne Gramstad og Hans Hodne, og momentene vi skulle gjennom var søksarbeid, sporarbeid, apport på både land og i vann og generell lydighet. Vi startet begge dagene med teori og jeg tok inn over meg det jeg kunne av informasjon. Etterpå bar det ut i feltet. 
På vannapporten gikk det bra. Første gangen slapp hun fuglen på grunnen og hadde ikke særlig lyst å bringe den til land. På andre forsøk apporterte hun på dypere vann og da gikk det fint. Apporten på land gikk også greit.
På slepesporet på dag to, sporet hun som bare det og fant kaninen. Dette var en stor forbedring fra anleggsprøven i fjor hvor hun sporet veeeeldig forsiktig. 
Så var det feltsøket da......jada. Søke, ja det kan jenta, men innenfor skyddhold........nei det er jo ikke spennende nok for Molly som tok avgårde som bare det etter at hun oppdaget hjortespor. Grrrrr! Det står på den der lydighetstreningen ja. Hun lukket ørene og jeg var fort glemt...eller oversett ;-) Så nå skal det trenes lydighet og kontakt!!!! 
Må jo si noe om den sosiale biten av kurset også. Vi var en fin gjeng som var på kurs denne helgen. Noen kjente jeg fra før og noen ble jeg kjent med i løpet av de to dagene kurset pågikk. Vi grillet pølser og hadde kjekke samtaler om hundene våre...ja for det blir jo fort slik. Hundene blir i fokus 😉  
Kurset var veldig lærerikt og det var greit å få en innsikt i hvordan prøvedagen på en anleggsprøve er.Det var også kjekt å se at hundene våre faktisk innehar de egenskapene en spaniel skal ha. Tror vi alle fikk en bekreftelse på det denne helgen. Vi fikk også mange gode treningstips så nå kan vi bare sette i gang å trene. 😲
Bildene fra denne dagen er tatt av Hans Hodne. Takk Hans for at jeg fikk "låne" de.