Fields Of Joy´s C - kull

Fields Of Joy´s Cute As A Button 5 mnd ( Hedda)
Fields Of Joy´s Cut To The Chase, 6 mnd (Noah)
Fields Of Joy´s Cut The Crap 6 mnd (Louis)
Fields Of Joy´s Cool As A Cucumber 6 mnd ( Charlie)
Fields Of Joy´s Cream Of The Crop 4 mnd, (Monty)

C- kullet 6 uker

Fields Of Joy´s Cute As A Button

Fields Of Joy´s Cream Of The Crop

Fields Of Joy´s Cut To The Chase

Fields Of Joy´s Cut The Crap

Fields Of Joy´s Cool As A Cucumber

Valpene er 5 uker

Vito og Fridas valper er blitt fem uker. De er noen herlige og kontaktsøkende valper. De spiser godt selv og det er ikke mye de dier hos Frida nå. Tiden går til med å leke, spise og sove.....sover mye som små valper skal. De har vært ute i hagen for første gang og det taklet de kjempebra. De utforsket sine nye omgivelser med stor interesse og koste seg masse. Ellers ser jeg personlighetene til den enkelte klart nå. Alle er de trygge, men noen er alltid litt tøffere enn andre. Akkurat nå er den minste tøffest og den største medt bedagelig. Frida tilbringer fremdeles mye tid sammen med valpene og sover i "bingen" med de om nettene. Hun har begynt å sette grenser for hva som er greit å ikke greit. Kjenner det nok godt når de små biter med de skarpe valpetennen. Hun elsker å leke med de...blir nesten som en valp selv. Er så herlig å se på. 

Valpene er her!

Fredag 25.juni kom Vito og Fridas valper. Det ble 4 hanner og 1 tispe. Dessverre kom der også en liten tispe som var dødfødt. Det ble 3 sorte hanner og 1 lever og 1 lever tispe, helt lik mammaen sin. 

Fødselen gikk greit. Den første rien kom kl 18.00 og etter en stund kom vannposen som baner vei for valpene. Kl 18.40 kom første valp. Det kom tre hanner som perler på en snor med 10-20 minutters mellomrom. Så kom tispen som var dødfødt og etter det gikk det hele 3 timer til neste mann kom, det også en hannhund. 3 minutter etter, kl 23.58 kom den siste valpen som var en tispe. De var alle veldig livlige og la seg til å die med det samme.

Etter et par dager hadde valpene gått ned mer enn forventet i vekt og det viste seg at Frida sin melkeprodukjsjon ikke var optimal. Det ble det en tur til veterinæren hvor hun fikk en injeksjon med Oxytoksin, og jeg fikk med 4 doser hjem som jeg måtte sette. Oxytoksin skal hjelpe på melkeproduksjonen, men det var uten særlig virkning, Der er noe melk i noen patter, men ikke nok til å fø opp alle fem, så da har jeg måtte tilleggsfore valpene. Nå er de blitt 14 dager og alt er bra. De har alle mer enn doblet vekten sin og begynner å bli noen aktive krabater. Alle åpnet øynene i løpet av dag 10. Nå bjeffer og knurrer de, tygger litt på hverandre men mesteparten av tiden går fremdeles til å sove. Frida er ei fantastisk mor og steller så godt med sine små. Hun er ofte inne og mater de med det lille hun har og tilbringer mye tid i valpekassen med sine små. .  

Frida 8 uker drektig

Frida er nå 8 uker drektig og magen vokser for hver dag. Nå kjenner jeg tydelig liv når jeg legger hånden på magen hennes. Vi har nå vært på røntgen og der så veterinæren 6 valper. Så da vet vi hva vi har i vente. Da skal det bli spennende å se hva som kommer av kjønn og farge.

Frida bruker mye av dagen sin på å sove. Hun begynner å bli skikkelig stor og tung nå. Hun veier normalt ca 21kg, og hos veterinæren for to dager siden var hun 26,5 kg. Så bærer på litt ekstra vekt. Hun blir ikke med på tur med de andre hundene nå. Hun nøyer seg med en rusletur til fotballbanen og er ellers i hagen hvor hun i dag har vært opptatt med å grave "huler". Ellers spiser hun godt, flere mindre måltider til dsgen ig er glad og fornøyd....når hun er våken. Nå er det nedtelling.....akkurat 1 uke igjen i dag :-) 

Frida 7 uker drektig

Frida er nå 7 uker ut i drektigheten og nå begynner det virkelig å vise at der er små i magen. Hun har allerede fått melk og det er godt å se at det er på plass. På Ultralyd ved 4 uker så veterinæren 6 valper og det skal bli spennende og se om det stemmer når vi tar røntgen i neste uke.  

Frida bærer preg av at hun er drektig. Hun sover mer og rusler avgårde på tur i rolig tempo. Hun er veldig kosete og vil helst ligge i armkroken som før, men synes det begynner å bli tungt å hoppe opp i sofaen. Matlysten er stor og jeg har økt mengden. Hun går nå på et for for drektige tisper. 

Det er de siste to ukene valpenes utvikling virkelig skyter fart. I løpet av uke 7 vil kroppsbehåringen vokse ut. Labbene og tredeputene er nå ferdig utviklet. Fosteret likner nå den ferdige valpen, men kan ikke overleve utenfor livmoren. 

Nyeste kommentarer

07.05 | 19:33

Hei 😊 Jeg er interessert i en tispe valp
Mvh Hedvig

08.03 | 08:47

Hvordan er field spaniel på spor? Jeg ønsker meg en hund som også kan brukes som ettersøkshund (vilt) Jeg har tidligere hatt engelsk springer og har nå en elghundblanding. Jeg går på jakt.

02.02 | 10:06

Hei, Ja det er mange på listen over de som ønsker seg valp. Hvor lenge en må belage seg på å vente er umulig å si dessverre .

21.01 | 20:40

Hei. Vi er en familie (med to barn, 11 og 15 år) som har veldig lyst på hund og er blitt forelsket i Field Spaniel. Vi lurer derfor på om du har lang venteliste og når det evnt kan være aktuelt? Takk😊

Del denne siden