Dogs4All helgen 15-17.november 2019

Det ble en fullstappet utstillingshelg i Lillestrøm og Drammen for fieldfolket og det hele startet med Norsk Vinner utstilling og Nordisk Eksteriørutstilling fredag 15.november i Norges Varemesse. Her dømte Vidar Grundetjern blant annet fielden.I Molly, NT NORD NORDIC UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design ble BIR kunne da føye til NVV-19 og NV-19 til tittelrekken. Nordisk Cert og BIM fikk Harley, NORD UCH N VCH Fieldfare Rocky Road som da også fikk seg NV-19 tittel.

Tre av Emmas gutter var også i ringen. Bayli, Fields Of Joy´s A Cut Above trakk det lengste strået og ble klassens vinner med Exc.JK 1.JKK CK R.Nordisk Cert og 2.BHK, samt NJV-19 tittel. Loui, Fields Of Joy´s As Busy As a Bee fikk CK CERT og 3.BHK. Mario, Fields Of Joy´s All Eyes On Me var mer i lufta enn i bakken og måtte nøye seg med en Exc.JK 3.JKK.

Lilje, NORDV-18 NV-18 Winterbourne Ps I Love You stilte i åpen klasse tispe og fikk CK CERT Nordisk Cert og ble 2.BTK. Hun fikk dermed sitt tredje norske cert og ble norsk utstillingschampion. Med sine to hvilende cert fra Danmark og Sverige blir tittelen gjort om til NORD UCH.

I gruppefinalen ble Molly plukket ut blant de seks som dommeren skulle velge sine 4 gruppevinnere fra. Hun ble ikke plassert, men det var stort at hun ble «shortlistet» i en så prestisjefyllt gruppefinale med deltakere fra inn og utland. Jeg var klart veldig stolt :-) Gruppen ble dømt av rasedommer Vidar Grundetjern.

Lilje fikk sitt siste CERT på Dogs4All og ble dermed ny NORD UCH.

Lilje fikk sitt siste CERT på Dogs4All og ble dermed ny NORD UCH.

Eneste bildet jeg fikk av guttene samlet. Ikke perfekt stilt opp alle tre, men gøy å se de sammen.

Eneste bildet jeg fikk av guttene samlet. Ikke perfekt stilt opp alle tre, men gøy å se de sammen.

Mario, BIS Junior.

Mario, BIS Junior.

Avdeling Buskerud hadde invitert spanielspesialist Petr Studenik til å dømme deres spesial som ble avhold i Drammen Hundepark lørdagen. BIR og BIM ble som dagen før Molly og Harley.

Mario, Fields Of Joy´s All Eyes On Me fikk Ecx.JK 1.JKK CK CERT og ble 2.BHK mens Bayli, Fields Of Joy´s A Cut Above fikk Exc.JK 2.JKK CK R.CERT og 3.BHK. Lilje fikk Exc.AK 1.AKK CK og 2.BTK.

Det ble en fin dag videre i Drammen. Fielden ble plassert i ale finalene den deltok i. I BIS junior finalen slo Mario til og gikk helt til topps og ble BIS Junior. Gratulerer så mye til Kjersti Omdal. I Veteran- og BIS finalen deltok Molly og ble plassert som 2.BIS Veteran og 3.BIS. BIS Veteran ble dømt av Jens Karlsson fra Sverige.

Dag tre var Internasjonal Eksteriørutstilling og avslutningen for utstillingsåret 2019 for de fleste. Børge Espeland dømte fielden og 8 fielder skulle i ringen. BIR og BIM ble de samme som de to foregående dagene. Mario, Fields Of Joy´s All Eyes On Me fikk Ecx.JK 1.JKK CK CERT og ble 2.BHK. Bayli, Fields Of Joy a Cut Above fikk Exc.JK 2.JKK og Fields Of Joy´s As Busy As a Bee fikk Exc.JK 3.JKK.

Molly og Harley, BIR og BIM på NKK sin internasjonale utstilling 17.november.

Molly og Harley, BIR og BIM på NKK sin internasjonale utstilling 17.november.

Hovedutstillingshelg i Trondheim

Avdeling Trøndelag og NSKs Hovedstyre arrangerte special og Hovedutstilling i Trondheim fredag 28.juni og lørdag 29.juni i Melhus. Dommere disse to dagene var Maja Bubalo g Maja Horvat, begge fra Kroatia. Det ble et par kjempehyggelige dager selv om værgudene ikke var på vår side, Men jeg har spaniels og vestlending er jeg, så regn tåler jeg :-) 

Resulater NSK avd. Trøndelag28.juni. Dommer Maja Bubalo

VALP 6-9 mnd: Fields Of joy´s All Eyes On Me, HP BIR valp og 3.BIS valp.

NORD UCH N VCH Fieldfare Rocky Road, CK 1.BHK BIR og 4.BIS

NORDJV-18 NJV-18 Winterbourne Ps I Love You, CK 1.BTK BIM

INT NORD NORDIC UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Design, CK 2.BTK BIR veteran og 3.BIS veteran

Hovedutstillingen, 28,jui Dommer Maja Horvat.

Valp 6-9 mnd. Fields Of Joy´s Alle Eyes On me HP BIR Valp og 3.BIS. Kullbror Fields Of Joy´s A Cut Above fikk HP og ble andre beste valp. 

NORDJV-18 NJV-18 Winterbourne Ps I Love You, CK 1.BTK BIR

NORD UCH N VCH Fieldfare Rocky Road, CK 1.BHK BIM

NT NORD NORDIC UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Design, CK 2.BTK BIR veteran

Mario, Fields Of Joy´s All Eyes On Me BIR valp og 3.BIS begge dager på NSK sine utstillinger i Trondheim.  Eier Kjersti Omdal

Mario, Fields Of Joy´s All Eyes On Me BIR valp og 3.BIS begge dager på NSK sine utstillinger i Trondheim. Eier Kjersti Omdal

Så gøy at også Monika kom med Bailey til utstillingen. Var så herlig å se han igjen. Hadde forandret seg mye siden jeg så han sist. Takk Monika for at du tar så godt vare på Bompibjørnen. Heldig er han som får drive med så mange forskjellige aktiviteter.

Så gøy at også Monika kom med Bailey til utstillingen. Var så herlig å se han igjen. Hadde forandret seg mye siden jeg så han sist. Takk Monika for at du tar så godt vare på Bompibjørnen. Heldig er han som får drive med så mange forskjellige aktiviteter.

Godt med plass i telt når det regner kattunger ute......Alltid koselig med besøk uansett.

Godt med plass i telt når det regner kattunger ute......Alltid koselig med besøk uansett.

Søndagen var det NKK sin utsilling på Leangen Travbane.....i øs pøsende regn. Alt var vått og det hele ble en mindre hyggelig opplevelse...vestlending eller ei. Det var glatt i ringen og noen ganger  kunne det minne mer om en risikosport....Mine to jenter ville absolutt ikke vise seg frem for dommer Åge Gjetnes.....men vi klarte å få til en Excellent på Lilje med en flott kritikk mens Molly ble BIR og BIR veteran. Ble ikke tatt noen bilder....ingen som velvillig stilte opp i regnet, men så så vi ut som druknet rotter så det gjorde absolutt ingenting.

Gruppe og Veteran BIS ble droppet i regnværet. Vi tok hellen en tur til Tronheim sentrum og fikk lurt litt på Nidarosdomen. Er jo et "must" når en besøker Trondheim for første gang. 

Hadde to fine dager hos avdeling Trøndelag. Var to flott gjennomført utstillinger. Tar nok turen neste år også. 

Ble en stopp hos Storelgen i Storelvedal

Lilje på pallen som var laget som et prøveprosjekt. Funket bra...var bare litt uvant å stille opp i den høyden. Bra for dommere med dårlige rygger :-)

Monika og Bailey.

Trio på tur. Emma er med som selskapsdame.

Molly på pallen....

Kjersti med Harley. BIR og 4.BIS på avd Trøndelag sin utstilling.

Diplom for årets mestvinnende field ble delt ut på festmiddagen etter Hovedutstillingen. Her med Svein Clausen fra HS.

Mario står fint mens både dommer og dommerelev går over han. Flink gutt!

Spanielmuffins. :-) Kjempegod

Tredagers utstillingshelg i Vejen i Danmark

Det ble en Danmarkstur på meg og to av fieldjentene i forbindelse med en tre dagers utstillingshelg i Vejen 21-23.juni. Sammen i reisefølget var Maiken og hennes to cockere. Vi bodde i Kolding ( Kolding Apartments,som kan anbefales) og her hadde vi Koldinghus Slott og en flott park rett utenfor døren. Programmet for helgen var Nordisk utsilling fredagen og Internasjonale utstillinger lørdag og søndag, og formålet med turen var først og fremst et siste Nordic cert til Molly og en bonus ville være dansk cert på Lilje. 

Vi tok Superspeed fra Kristiansand kl 08.00 og var fremme og med bilen på veien i Danmark kl.12. Etter å ha luftet og matet hunder satte vi kursen for Vejen for å sette opp teltet ved ringen. Heldigvis skulle vi være i samme ring alle tre dagene. Da vi kom frem etter en stopp og to og navigerte oss vei til ringen, fikk jeg en gledelig overraskelse. Hvem andre enn Eva Hemmingsen og Una stod der og rigget til. Det var superhyggelig og vi rigget opp ved siden av de, klare for tre kjempehyggelige dager med gode naboer. 

Helgens tesultater:

Dag 1. Dommer Bo Skalin, Sverige

Molly, Winterbourne Special Design Exc.VTK 1.VTKK CK Nordic cert Veteran cert 1.BTK BIR og BIR Veteran. Vi ble ikke til gruppefinalene da vi og hundene va så trette etter gårsdagens reise....

Dag 2. Dommer Kim Bay, DK

Molly: Exc.VTK 1.VTKK CK Veteran cert 1.BTK BIR og BIr Veteran

Lilje: Exc.UK 1.UKK CK Cert 2.BTK CACIB

Molly gikk i BIS veteran og Gruppefinalen. Hun ble ikke plassert i BIS veteran, men i gruppefinalen hvor rasespesialist Ricky Locsh Romans fra Nederland dømte, ble hun 2.BIG. Såååå stolt.....og med masse fine ord fra dommeren ble jeg sittende og sveve på en sky en stund før jeg klarte og lande trygt med begge bena på den danske landjorda. Så herlig å være norsk i Danmark :-) 

Dag 3. Dommer Jessie Borregaaard Madsen, DK

Molly: Exc.VTK 1.VTKK CK Veteran cert 1.BTK BIR og BIr Veteran

Lilje: Exc.UK 1.UKK CK Cert 2.BTK CACIB

Vi ble ikke igjen til gruppefinalen da vi måtte sette kursen hjemover.

Vi hadde en kjempehyggelig helg i Danmark. Molly kunne reise hjem som NORDIC UCH og Dansk Veteran Champion. Lilje med dansk cert og CACIB. Maiken fikk fine resultater på cockerene og i teltet hos Eva med de irske guttene Einar og Per, samt scotten Gus var de også fornøyde. Ble noen nye titler til begge de irske guttene og CK på Gus. Det ble en fin helg og at vi også fikk feiret Eva sine flotte 50 år ringside på lørdagen var også koselig.

Utstillingen i Vejen var så bra arrangert. Der var god plass rundt ringene og skilting var bra. Dagen startet med "ding dong" i høytalerannlegget og etter en fin velkomst så ble vi overrasket med sang fra "speakeren". Dro litt på smilebåndet da dette var helt nytt for meg, men superhyggelig...og det beskriver hele helgen på utstilling i Vejen...superhyggelig.....hyggelige dommere, hyggelige folk rundt ringen, hyggelig vær......sol sol sol ;-) og hyggelige resultater.

Koldinghus Slott, grunnlagt midt på 1200-tallet

Flotteste 50-åringen. Hipp HIpp. Koste oss med kaker og frukt i solskinnet.

Utsikt fra soverommet. Parken ved slottet.

Maiken med Kida på bordet med dommer Bo Skalin.

Molly følger ivrig med på det som skjer utenfor leiligheten.

Cecile med Mayzie, Canefields R U Smiling At Me, BIR valp 21- og 22.juni. Så hyggelig å treffe de i Danmark.

NSK avd Vestfold

Ludde kom til klipping dagen før utstillingen. Var så gøy å se han igjen.

Ludde kom til klipping dagen før utstillingen. Var så gøy å se han igjen.

02.06.2019melsomvik, Sandefjord

Dommer: Sylvia Bunting 

Valper: Reg Bunting

Jeg startet søndagen med å stille ut en av Emmas valper, Fields Of Joy´s Above And Beyond, Ludde i 6-9 mnd klassen. Det var Luddes første gang i ringen og han gjorde det ikke lett for meg.....springe venstresvinger.....neeeiii...ville mye heller hilse på alle utenfor ringen og overfalle dommeren. Superhappy og litt røvete var han, men med en tålmodig dommer så klarte vi å få en HP, super kritikk og ble BIR valp. I BIS valp finalen etterpå ble han 4.BIS. 

Lilje var den som trakk det lengste strået hos de voksne og ble BIR, mens Molly ble andre beste tispe og BIR Veteran. Hun ble i tillegg 3.BIS Veteran. Funkarlas Tibia the Goddess of Games fikk Exc.BK 1.BKK og 1-åringen Accounts Sunrise, Bobby fikk Ecx.Jk 1.JKK 

Lilje, BIR på NSK avd Vestfold

Lilje, BIR på NSK avd Vestfold

NKK Sandefjord, Melsomvik

Loui, Fields Of Joy´s As Busy As A Bee. Eier: Linda Nikolausson

Loui, Fields Of Joy´s As Busy As A Bee. Eier: Linda Nikolausson

NKK 01.06.2019

Dommer: Emma Parker, Australia

Det var trangt og nesten umulig å navigere meg bort til teltet mitt og ringen lørdag morgen på NKK. Med fullpakket tralle og to hunder på slep kjørte vi slalom mellom telter, folk og hunder, og når jeg endelig fant teltet var jeg passe ferdig.....Men da gjelder det å puste ut, få ting på plass og sette seg ned og gjøre ingenting om mulig. :-) 

Det dryppet litt innimellom men når fielden skulle i ringen var det opphold og sola var på vei frem - Linda var kommet fra Sverige med Loui, Fields Of Joy As Busy As a Bee. De gjorde en fin opptreden i ringen,men det ble ingen HP denne gang. Ellers var det påmeldt 4 voksne, 1 hannhund og 3 tisper.

Resultatene ble som følger:

BIR og BIR Veteran med Nordic Cert- Winterbourne Special Design ( Molly)

BIm og Nordic Cert- N UCH Syysmyrskyn Tulenliekki

2.BTK og RES. Nordic Cert - NORDJV-18 NJV-18 Winterbourne Ps I Love You

Funkarlas Tibia the Goddess of Games- VG BK 1.BKK

BIR og BIM....Denny og Molly.

BIR og BIM....Denny og Molly.

Loui i ringen. Stod kjempefint....og lenge ;-) Flink gutt.

Loui i ringen. Stod kjempefint....og lenge ;-) Flink gutt.

Sør Rogaland Brukshundklubb

26.05.2019 Orre Idrettsanlegg

Dommer: Jari Partanen

Det ble en flott dag på SBK på Orre
Valpene Mario og Mille fikk begge HP og very promising av dommer Tina Herman. Mario til Kjersti ble BIR og Mille til Jane ble BIM. Videre i gruppefinalen valp ble Mario 4.BIG.  
Lilje ( NORDJV-18 NJV-18 Winterbourne Ps I Love You) viste at en ikke skal undervurdere ungdommen og slo til og ble beste tispe og BIR. Molly ble andre beste tispe og BIR veteran. NORD UCH N VCH Fieldfare Rocky Road ble BIM. Dommer var Jari Partanen. I gruppefinalen for samme dommer ble Lilje shortlistet, men ikke plassert. Senere i en stor BIS veteran finale gjorde Molly stort inntrykk på dommer Hans Van Der Berg fra Nederland og ble BIS VETERAN!!!! Jeg er tom for ord, men så utrolig stolt og takknemlig for dommerens fine ord om jenta mi. 

NORD UCH N VCH Fieldfare Rocky Road og NORDJV-18 NJV-18 Winterbourne Ps I Love You, BIR og BIM på SBK på Orre.

NORD UCH N VCH Fieldfare Rocky Road og NORDJV-18 NJV-18 Winterbourne Ps I Love You, BIR og BIM på SBK på Orre.

Fields Of Joy´s All Eyes On Me og Fields Of Joy´s Apple Of My Eye, BIR og BIM på SBK sin utstilling på Orre.

Fields Of Joy´s All Eyes On Me og Fields Of Joy´s Apple Of My Eye, BIR og BIM på SBK sin utstilling på Orre.

Molly, INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design BIS Veteran på SBK på Orre.

Molly, INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design BIS Veteran på SBK på Orre.

NSK avd Hordaland

06.04.2019 Fjellangerhallen, 

Dommer: Riccardo Di Carlo, Italia

En svipptur opp til Bergen for NSK avd Hordaland sin årlige vårutstilling, denne gangen tilbake i en godt oppvarmet Fjellangerhall. 

5 fielder stilte. Molly ble BIR, BIR Veteran og 3.BIS Veteran. Lilje hadde ikke dagen men fikk excellent og en fin kritikk. 

Birk, Periwinkle´s Baretta ble BIM,

NRK avd Agder og NKK Kristiansand.

Helgen 15-17 mars var det dobbelutstilling i Kristiansand. Jeg dro med Lilje og Molly. Kjetsi var og der med Mario og Harley, Hilde med Tia og Fønix og Siri med Birk. Så vi ble en liten gjeng med fielder og rase entusiaster. Dømmingen denne helgen kan vi vel alle være enige om at var noe "alternativ" selv om jentene mine gjorde det bra. 

NSK avd Agder samarbeidet med Norsk Retrieverklubb avd Agder denne helgen, og hadde sin utstilling i Odderøyhallen på Odderøy. Pia Itkonen fra Finland dømte. Molly ble BIR, BIR Veteran, BIS Veteran og til slutt 3.BIS. Lilje fikk excellent og ble senere BIS Unghund. Dommer av BIS finalene var Anne-Berith Waskaas. 

Dahgen etter på NKK dømte Mrs Diane Stewart-Ritchie fra Irland. Resulatene for jentene mine denne dagen ble BIR, BIR Veteran og 3.BIS Veteran til Molly. Arne Foss dømte BIS Veteran. Lilje fikk CK og ble 2.BTK med CACIB. 

BIM ble N UCH Periwinkle´s Baretta til Siri Søvde.

Molly 3.BIS Veteran på NKK

Lilje BIS Unghund

NKK Bø

17.02.2019

Dommer Espen Engh

I Bø stilte jeg Molly og Lilje på NKK sin Nordiske utstilling. Her dømte Espen Engh. Molly ble BIR med Nordisk Cert og Lilje 2.btk med Res.Nordisk Cert. Begge to med flotte kritikker. Vi ble ikke igjen til gruppen, men satte snuten hjemover etter vi var ferdige. 

NSK avd Telemark

16.02.2019, Eidangerhallen, Porsgrunn

Dommer Jessie Borregaard Madsen, DK

 1 valp og 4 voksne stilte denne dagen hos avdeling Telemark. 

Molly, Winterbourne Special Design ble BIR og BIR Veteran og 2.BIS Veteran

Lilje, Winterbourne P.s I Love You fikk Exc.Uk 1.UKK CK og ble 2.BTK

Funkarlas Tibia The Godess Of Games fikk Exc.BK 1.BKK CK og 3.BTK

Periwinkle´s Charlie´s Angel fikk VG AK 1.AKK

Linda kom fra Sverige med en av Emmas valper, Fields Of Joy´s As Busy As A Bee, Loui. Han ble dømt av Line Hovde og stilte i 4-6mnd. 

De gjorde en fin opptreden i ringen og gikk ut med en flott kritikk. Det var første gang jeg fikk se Loui etter han dro herfra, og jeg smeltet totalt. Sånn en herlig gutt....fin og se til og et herlig vesen :-) Gleder meg til å følge han og Linda videre. 

Ølen Etne Vindafjord Hundeklubb

10.02.2019 Skakkehallen, Etne

Dommer: Helena Borisova, Hviterussland

Jeg dro til Etne med Molly og Lilje. Her traff jeg Kjerst med Mario og Harley. Det ble noen snodige opplevelser for enkelte denne dagen, men jentene mine gjorde en fin opptreden i ringen og endte som første og andre beste tispe. Begge med CK og Molly som BIM og BIR Veteran. I Veteranfinalen ble hun 3.BIS Veteran. Harley, Fieldfare Rocky Road ble BIR, og Mario ( Fields Of Joy´s All Eyes On Me) fikk HP og ble BIR valp på sitt første valpeshow med en flott kritikk. Skal bli gøy å følge denne guttene videre i utstillingsringen. 

Mario 4 mnd pluss 1 dag på sitt første valpeshow. Eier Kjersti Omdal.

Mario 4 mnd pluss 1 dag på sitt første valpeshow. Eier Kjersti Omdal.

NSKs Nyttårsutstilling

12.01.2019 NSKs Nyttårsutstilling i Letohallen

Dommer: Frank Kane, UK

Lørdag 12.januar arrangerte NSK for første gang Nyttårsutstilling i Letohallen. Dette var i samarbeid med Norsk Retriever Klub og med 170 påmeldte spaniels var det duket for en skikkelig hundefest. Frank Kane var satt til å dømme, men på grunn av det rekordstore antall påmeldte takket heldigvis Per Iversen ja til å dømme på kort varsel. Frank Kane dømte fielden og her var 5 voksne og 2 valper meldt på. Valpene ble dømt av Per Iversen, og begge stilte i 6-9 måneder klassen. Tispen Fieldfare Earths Child til Eva Sandberg fra Sverige fikk HP og ble BIR Valp. I BIS valp finalen ble hun 4.BIS valp. BIM valp med HP ble Accounts Sunrise. Begge to gjorde en kjempefin opptreden i ringen. I ringen til de voksne hadde Frank Kane 2 hannhunder og 3 tisper å dømme. BIR og BIR veteran ble SE U(U)CH Fieldfare Mimram og BIM med Cert ble Winterbourne Imagin Dragon som sammen med sin eier Anja Therese Martinsen debuterte i ringen denne dagen. Senere i BIS finalene ble Fieldfare Minram 4.BIS veteran. Hun fikk også tispecertet og ble N UCH. Vi gratulerer! Syysmyrskyn Tulenliekki fikk Exc.UK 1.UKK. I beste tispeklassen ble Winterbourne Itsy Bitsy Spider 2.BTK mens Lilje, Winterbourne P.s I Love You ble 3.BTK og BIR junior. Hun var flink i ringen og Frank Kane sa hun var "a bitch for the future" :-) 

Nyeste kommentarer

07.05 | 19:33

Hei 😊 Jeg er interessert i en tispe valp
Mvh Hedvig

08.03 | 08:47

Hvordan er field spaniel på spor? Jeg ønsker meg en hund som også kan brukes som ettersøkshund (vilt) Jeg har tidligere hatt engelsk springer og har nå en elghundblanding. Jeg går på jakt.

02.02 | 10:06

Hei, Ja det er mange på listen over de som ønsker seg valp. Hvor lenge en må belage seg på å vente er umulig å si dessverre .

21.01 | 20:40

Hei. Vi er en familie (med to barn, 11 og 15 år) som har veldig lyst på hund og er blitt forelsket i Field Spaniel. Vi lurer derfor på om du har lang venteliste og når det evnt kan være aktuelt? Takk😊

Del denne siden