Jaktannleggsprøve

26/8-2017

Dagen i dag ble tilbrakt på Horve med Jaktannleggsprøve og apportprøve på tapetet. Frida, Winterbourne Over The Moon var en av 9 hunder som skulle testes. Dommer var Tor Magne Gramstad. Hans Hodne var NKK´s representant og Eva Bjelland prøvens leder. 

Sammenfattende kritikk på JAL:

Hunden viser et meget bra arbeid i felt, er selvstendig og bruker nesen godt. Arbeider godt i samarbeid m/fører. Gjennomfører et meget bra vannarbeid.

51 av totalt 60 poeng.

I vannarbeidet ble det litt lyd i det hun gikk i vannet og dermed ble det trekk i poensummen her. Frida er flink til å levere på land, så jeg meldte oss på BK og tok den etterpå og bestod. FK hadde vi også meldt oss på og her ble fuglen kastet ut i vann med tett vegetasjon. På vann- og apportarbeidet her fikk hun: Hunden gjennomfører en utmerket apport og leverer til førers hånd.

Frida gjorde en kjempejobb i dag og jeg kunne ikke vært mer stolt. Er herlig å se henne jobbe og gleden hun viser. Elsker å apportere. Det vi må jobbe med videre er lyd.....iveren tar til tider overhånd ....

Takk til NSK avd. Rogaland for en flott gjennomført prøvedag!

28/8-2011
Arrangør: NSK avd. Rogaland
Dommer: Tor Magne Gramstad
Fører: Aina Sunde Dahl

Feltarbeide:
 Hunden tar terrenget i stort tempo og holder god fart gjennom hele søket. Arbeider med lavt hode og bruker nesen godt. Viser stor vilje og godt mønster i hele arbeidet. Er tidvis utenfor hold, men er lydig og lar seg kalle inn.

Slepespor:
Markerer sporstart. Sporer meget sakte og viser usikkerhet i øvelsen-men fullfører og finner/markerer kaninen

Vann/Apportarbeid:
Svømmer direkte ut til fugl og griper denne resoltt. Fuglen slippes ved land, men tas opp og brings til vannkanten.

Skuddreaksjon:
Normal

Generell oppførsel og helhetsinntrykk:
En ung hund som viser stor glede ved å arbeide i terrenget og har meget gode anlegg. Trenger å høyne lydigheten for deltakelse i høyere klasser.

Tusen takk til Aina som stilte opp som fører i mitt sted. 🙂

Apportarbeid.

Molly i feltarbeidet.