Blodsporprøve

31.05.15

Blodsporprøve i regi av Rogaland Dacshundklubb. Dommer: Dagfinn Mydland

Aina har nok en gang gått til en 1.premie i blodspor med Molly, noe som da resulterte i Ny Norsk og Svensk Viltspor Champion.

Molly gikk til Meget godt på alle momentene og dommerens kommentar var: En meget samarbeidende ekvipasje som kom til sporslutt etter 15 min.

TUSEN TAKK TIL MIN GODE VENNINNE AINA SOM ENE OG ALENE HAR FØRT MOLLY TIL N SE VCH!

Aina gikk til 1.premie med tre hunder denne dagen. Fra venstre: Molly, Juli og Victoria

Aina gikk til 1.premie med tre hunder denne dagen. Fra venstre: Molly, Juli og Victoria

Blodspor med Frida 3/1-15

Frida har til nå fått gått noen korte spor. Vi har startet med synspåvirkning, drag av skank i tillegg til blod. I helgen fikk hun gå sitt første spor med liggetid på ca 45 min. Hun gikk kjempebra og apporterte skanken velvillig ved sporslutt. Kjempespennende for meg som er "ny" i sporsammenheng å få en helt fersk hund/valp å jobbe med. Vi lærer mye for hver gang begge to. Målet mitt er jo da å få starte på en sporprøve etter hvert. Vi får bare fortsette å trene.    

Blodspor

Aina og Molly har gått sporprøve med nok en 1.premie som resultat. 

Prøven ble holdt 4/6-14 og arrangør var Rogaland Dachshund Klubb. Dommer var Trond Frostad.

Molly fikk en utmerket på sporstart og ellers meget godt. Dommerens kommentar: Ekvipasjen tar seg an og gjennomfører sporet på en meget fin måte.

Nå mangler hun bare en førstepremie så er hun norsk svensk viltsporchampion.

Takk nok en gang Aina :-)

Sporhelg i Rogaland 13-14 april

En trøtt Molly etter endt sporøkt.

En trøtt Molly etter endt sporøkt.

Aina tok med seg Molly og gikk spor i helgen. Selv var jeg i England og ventet spendt på resultatene. Aina har dette å si om prøvene:

Dag 1:

Arrangør var Rogaland Dachshund Klubb og dommer var Sigbjørn Matre.

Molly var kjempegira i dag. Startet bra, men så var det fersk rådyr spor og hele hun ble i 100. Fikk henne inn på sporet igjen. Gikk bra en stund til, så ut på ny rådyrjakt. Deretter villle hun ikke på sporet igjen, men tok en snarvei og kom inn på sporet rett før slutt og fikk skanken. Resultat: 0

Øvelse gjør mester ;-) Kjekt var det at Aina sin hund Flashie gikk til en knakende god 1.premie og ble også prøvens beste hund av 21 deltagende hunder. Gratulerer Aina og Flashie :-)

Dag 2:

Blodsporprøve på Hellvik ved Egersund 15.04.13. Arrangør: Dalane Hundeklubb Dommer: Terje Log

I dag var det Flashie sin tur først i sporet. Han viste stolt frem sin skank til Molly som ventet i bilen. Rett etterpå var det Molly sin tur. Vi hadde en kort spasertur langs en kjerrevei før vi kom frem til sporstart. Molly var litt roligere i dag enn i går. Men hun visste tydelig hva vi skulle ut på og snuste spent langs veien.

Sporet startet på kjerreveien. Målet var i dag og føre henne svært nøye og med mest mulig stram line. Molly er en liten joker. Noen dager er det rett på sak, andre dager krever hun bekreftelse på arbeidet sitt. Hun startet veldig forsiktig, så jeg fulgte på i forholdsvis kort line. Hun sjekket kantene, så jeg var nøye med å bekrefte for henne med lina når jeg var fornøyd. (Dvs. hold igjen når hun ikke er i sporet og la henne gå når hun er i sporet). Det var gjerde på ene siden av kjerreveien og bratt terreng på andre siden. Første vinkel kom allerede på kjerreveien for å få oss inn i terrenget. Hun jobbet sakte men sikkert fremover. Sjekket sidene og “slo” på sporet igjen. Slik jobbet hun seg fremover. Opp i terrenget fortsetter hun med sjekking. Men er uhyre effektiv i å komme inn i sporet. Det var en del vind, og med et kupert terreng med knauser, myr og lyng føles det som om vinden kommer fra alle retninger. Ved tap var hun effektiv i søket og var raskt inn på sporet igjen. Slik gikk igrunnen hele sporet. Vi markerte blod flere steder. Stoppet fint med skanken og ventet til jeg kunne løsne tauen. Stolt som en hane bar hun den ned mot bilen igjen.

Og resultatet ble en god 1.premie med 2x utmerket og 4x meget godt.

Sporprøve i Sverige

29.07.2012 Sverige, Dommer Stig Thunberg

I forbindelse med Field Specialen 2012 ble det på søndagen arrangert sporprøve i regi av Sörmlands Dreverklubb. Molly var påmeldt og Aina stillet igjen opp som fører. Selv satt jeg i bilen og ventet spendt. Ville resultatet bli bedre enn prøven her hjemme kun noen få dager tidligere? Ville Molly som aldri hadde hatt skudd i sporet før takle det? Vel.......tydeligvis, for rundt en sving kunne jeg se ei veeeeldig stolt Molly bærende på kløven, og ei Aina som strålte som sola. Yes! Molly gikk kanonbra, sa Aina. Jeg ble sååååå glad og såååå stolt over de begge to.

Dommerens kritikk ble som følgende:  Hunden hittar spårbörjan omgående och klarar alla vinklar på et utmärkt sett med et utmärkt tempo.

Dommeren roset Aina som fører og sa de utgjorde en "utmärkad ekvipasj" :-) Det ble en 1. premie og Molly ble også prøvens ant beste hund.

Gratulerer Aina og Molly :-)

Prøvens vinner ble C.I.E NORD UCH NORD V-10 NORD VV-11 Periwinkle's Mocca og eier Susanne Adehed. Ant beste hund ble NO JW-11 Winterbourne Special Design med fører Aina Sunde Dahl, og prøvens tredje beste ble SE U(U)CH Winterbourne Made In Sweden og eier Lena Augustsson

Prøvens vinner ble C.I.E NORD UCH NORD V-10 NORD VV-11 Periwinkle's Mocca og eier Susanne Adehed. Ant beste hund ble NO JW-11 Winterbourne Special Design med fører Aina Sunde Dahl, og prøvens tredje beste ble SE U(U)CH Winterbourne Made In Sweden og eier Lena Augustsson

Molly på sin første sporprøve

24.07.2012, Melsheia, Dommer Helga Maria Tessem

I dag gikk Molly sin første blodsporprøve. Det var en bevegelig prøve som min venninne Aina fikk til i hurten og sturten. Vi fant ut for noen dager sider at hun måtte ha en start her i Norge før hun kan starte på prøver i Sverige. Til Sverige skal vi om et par dager, så dette gikk akkurat.

Så etter å ha gått et kanon spor i går,var forventningen på topp foran prøven i dag. Dessverre gikk det ikke like bra i dag som i går, og Aina (som stilte som fører) var nok ganske så oppgitt til tider. Molly slet seg gjennom sporet og vandret en del utenfor. Det var tydelig at hun mangler rutine, og når sant skal sies, så har ikke Molly gått mange spor. Så her må vi trene (bare huggormen kunne forsvinne).  Men både Aina og Molly fikk et pluss for utholdenheten. De gav seg ikke før skanken var funnet! Dermed ble det en 3. premie. Jippi!

Så nå venter tur til Sverige og Field Specialen. Det blir ny blodsporprøve på søndag (med Aina som fører). Kanskje går det bedre da?

Takk for hjelpen i dag Aina og Bodil!

Molly er trett etter å ha gått spor

Aina og Molly koser seg i lyngen etter endt sporøkt ( bildet er fra tidligere i år)

Nyeste kommentarer

07.05 | 19:33

Hei 😊 Jeg er interessert i en tispe valp
Mvh Hedvig

08.03 | 08:47

Hvordan er field spaniel på spor? Jeg ønsker meg en hund som også kan brukes som ettersøkshund (vilt) Jeg har tidligere hatt engelsk springer og har nå en elghundblanding. Jeg går på jakt.

02.02 | 10:06

Hei, Ja det er mange på listen over de som ønsker seg valp. Hvor lenge en må belage seg på å vente er umulig å si dessverre .

21.01 | 20:40

Hei. Vi er en familie (med to barn, 11 og 15 år) som har veldig lyst på hund og er blitt forelsket i Field Spaniel. Vi lurer derfor på om du har lang venteliste og når det evnt kan være aktuelt? Takk😊

Del denne siden